СРЦ "ЈЕДИНСТВО" Нови Бечеј
 

  

    Особа за контакт:

   Директор СРЦ "Јединство": Ранко Јањић
   тел: 023/771-148
   фаx: 023/775-020
   е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
   веб: www.srcjedinstvo.org


 

Спортско друштво "Јединство" Нови Бечеј је основано 1946. године и има 9 клубова и преко 800 чланова и као такво се налази на челу Спортског савеза општине. У склопу друштва већ више од 20 година егзистира и представља прави понос за град и општину Нови Бечеј, СРЦ "Јединство" ( хала спортова ).

Хала спортова са својим пратећим објектима и физичком повезаношцу са Основном школом "Милоје Чиплић", од дана настанка представља базу школског, рекреативног, аматерског и професионалног спорта у општини и шире.

"Халу спортова" чине велика сала са 1200 места, која је и главни носилац догадања,затим су ту средња и мала сала, теретана са засебним делом са "олимпијским" шипкама, отворени терени за кошарку и мали фудбал.

Објекти "Хале спортова" се користе за обављање школске наставе ОШ "Милоје Чиплић" и "Средње школе" Нови Бечеј. Корисници објеката су и клубови чланови Спортског друштва "Јединство" ( кошарка, рукомет, фудбал, карате, дизање тегова... ), градани Новог Бечеја као рекреативци ( мали фудбал, кошарка, стони тенис, теретана ), као и велики број домаћих и иностраних екипа и репрезентација.

Екипе су углавном из земаља које нас окружују, БИХ, Македонија, Хрватска, Мађарска,Бугарска и Румунија, а биле су екипе и репрезентације из Турске, Чешке, Русије, Француске, Канаде, Анголе, Туниса ...

Посебно место у овом низу има Кошаркашки Савез Србије, који више од 10 година користи услуге "Хале спортова" за припреме својих репрезентативних селекција у младим категоријама.
Годишње се одигра више од 300 утакмица ( спортови са лоптом ) кроз разна такмичења и турнире и одржи се преко 10 турнирских такмичења у разним борилачким вештинама и спортовима.
Дневно, кроз обављање разних активности,"Халу спортова" посети више од 500 деце и спортиста.

Међутим, у објекту намењеном за спорт не одржавају се само спортске активности.
Традиционални избор спортисте године Новог Бечеја, завршна свечаност основних школа "Милоје Чиплић" и "Јосиф Маринковић", концерти и циркуске представе, су неке од манифестација које се одржавају у "Хали спортова".

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…