Великогоспојински дани - ГОСПОЈИНА 2023 24.-27.август 2023.

 
Великогоспојински дани – Госпојина 2023“ одржаће се од 24. до 27. августа у Новом Бечеју, а домаћини као и свих претходних година спремају богат садржај који ће током  манифестације употпунити загарантовано добар провод на најлепшем кеју на Тиси, у вароши која зна да дочека и добро угости.

Госпојина последњих година носи епитет породичне манифестације, свакако не без разлога. Као једна од највећих манифестација у региону, која у Нови Бечеј привуче више од 150.000 посетилаца сваке године, традиционално пружа богат програм за све генерације: од припреме кулинарских специјалитета и чувеног такмичења у спремању најбоље рибље чорбе, зачињеног препознатљивим звуком војвођанске тамбуре и избора за најбољу тамбурашку банду, далеко познате Ревије парадних запрега, од које су Великогоспојински дани и почели и израсли у манифестацију каква је данас Госпојина, прелепо украшених тезги препуних најразличитијих рукотворина и штрудли у оквиру увек посећеног Етнобазара, популарне Авлије забавлије која сваке године угости и усрећи многобројне малишане својим разноврсним и оригиналним програмом, до свакако најатрактивније подманифестације Госпојине – Пољофеста, који ће и ове године окупити пољопривреднике из региона, уз наравно увек атрактиван музички програм и концерте у вечерњим часовима на којима годинама у назад наступају највеће звезде нашег региона.

Поред шетње препознатљивим и увек цветним Тиским кејом, близина реке Тисе која протиче кроз сам центар Новог Бечеја пружа право освежење у летњим данима, било да се посетиоци одлуче за купање, вожњу чамцима и бродићима или се препусте гастрономским ужицима на некој од чарди уз ову питому војвођанску реку.

Завичајни музеј „Главашева кућа“, Музеј трактора „Жеравица“ и „Котарка“ у Новом Милошеву, близина бенедиктанског манастира Арача из 13. века, „Соколца“ некадашњег дворца породице Дунђерски, Специјалног резервата природе „Слано Копово“, ту су да употпуне слику о начину живота, обичајима и природним богатствима Новог Бечеја и осталих насељених места општине.

Географски положај Новог Бечеја који га смешта у само срце Војводине, чини врло приступачним овај градић на Тиси посетиоцима из Новог Сада, Кикинде, Београда, Суботице, али и ширег региона, из Мађарске, Хрватске, Словеније и Румуније. Удаљеност Новог Бечеја је само мало више од 100 км, односно мање од 2 сата вожње од Темишвара.


Програм Госпојине 2023 можете видети ОВДЕ.

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…