ПРЕГРШТ НАГРАДА ЗА ОПШТИНУ И ТО ОПШТИНЕ НА 52. ЛОРИСТУ

Општина Нови Бечеј и ТО општине и ове године су се успешно представиле на Новосадском сајму туризма ЛОРИСТ у Новом Саду, који се овог пута одржао по 52. пут.

У прилог успешности презентације туристичке понуде новобечејске општине говори и девет златних медаља, златна плакета и златни пехар за промоцију туризма, манифестациони туризам и организацију Великогоспојинских дана које су на Новосадском сајму примили председник општине, Саша Максимовић и директор ТО општине, Саша Дујин.

Новобечејска општина у промоцију туризма и саму туристичку понуду годишње улаже око 10 посто укупног буџета, у шта спада и организација једне од највећих манифестација у земљи - Великогоспојинских дана. „Нови Бечеј има заиста атрактивну понуду, само никада није знао да је искористи. У сваком случају, ту је наша шанса за развој туризма. Дакле, почев од Музеја „Жеравица“, Борђоша, 7.000 година старог археолошког налазишта, тврђаве на Тиси, до Душка Попова за којег многи не знају, а барем се тако тврди, да је послужио Јану Флемингу као инспирација за Џејмса Бонда, познатог шпијуна и много чега другог, заиста имамо много тога да покажемо. Да бисмо дошли до туриста и посетилаца, Нови Бечеј мора да уложи знатна средства и у презентацију“, истакао је Максимовић.

На заједничком штанду општине и туристичке организације у оквиру 52. ЛОРИСТ-а представљен је целокупан туристички потенцијал који Нови Бечеј и остала насељена места општине нуде туристима из земље и иностранства.

Према речима Саше Дујина, конкретан бенифит промоција на туристичким сајмовима огледа се у повећању броја ноћења у последње три године, у чешћем долажењу туриста у новобечејску општину у виду организованих тура, али и кроз хостел ТО општине, Стару врањевачку општину, чиме су подигнути смештајни капацитети у Новом Бечеју.

Међународни сајам „ЛОРИСТ“ ове године је одржан од 2. до 6. октобра, а у оквиру њега наступило је више од 500 излагача из 20 држава, уз 35 хиљада посетилаца.

 
Read 1151 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…