Aktuelne vesti iz oblasti DRUŠTVO

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, u svoje i u ime opštine, uputio je danas preporuku svim javnim ustanovama na teritoriji opštine Novi Bečej da zbog trenutne situacije u vezi sa širenjem virusa COVID-19 pojačaju preventivne mere zaštite u radu sa strankama na ulazu u objekte koje uključuju: socijalnu distancu, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, dezinfekciju ruku i merenje tempetarure.

Komisija za obilazak neizdatih parcela državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Novi Bečej utvrdila je da su ove godine neovlašćeno obrađene parcele u svojini Republike Srbije pod pšenicom, ječmom, kukuruzom, suncokretom, uljanom repicom, sojom, detelinom, senom i raznim vrstama povrća, nakon čega je uzurpatorima državne zemlje upućen i javni poziv radi zaključenja vansudskog poravnjanja u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

OBAVEŠTENjE

Obaveštavamo Vas da će ”Ciklonizacija“ AD Novi Sad od dana 01.07.2020. godine vršiti tretmane suzbijanja Ambrozije na teritoriji opštine mehaničkim i hemijskim putem.

Tretmani će se izvoditi u skladu sa hidro-meteorološkim uslovima.

Napominjemo da je hemijski tretman opasan za pčele.

Glavni kanal sliva Kerekto koji se nalazi u katastarskoj opštini Novo Miloševo jedan je od najvažnijih melioracionih kanala u opštini Novi Bečej koji prima svu atmosfersku vodu iz naseljenog mesta Novo Miloševo, služeći i za odvodnjavanje i za navodnjavanje. VPD „Gornji Banat“ iz Kikinde ovih dana završava radove na iskopavanju, odnosno izmuljivanju i čišćenju ovog kanala u dužini od pet kilometara, zahvaljujući kojima je on vraćen u svoje prvobitno stanje, a njegova funkcija je u potpunosti obnovljena.

                                              

        Republika Srbije,
Autonomna pokrajina Vojvodina

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…