Aktuelne vesti iz oblasti DRUŠTVO

Polaganjem venaca na spomenik na novobečejskom Tiskom keju podignutom stradalim pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije u Drugom svetskom ratu koji su svoje živote dali za slobodu ovdašnjeg naroda, Novobečejci su danas obeležili važan datum u istoriji svog naseljenog mesta, 4. oktobar, Dan oslobođenja od fašističkih okupatorskih snaga pre punih 78 godina.

Sa evropskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje je proteklog vikenda održano u Zadru u Hrvatskoj, kao član ekipe koja je predstavljala Republiku Srbiju, učenik Osnovne škole „dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa, Jonatan Zakić, vratio se sa osvojenim peharom i zlatnom medaljom.

Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru u proteklom periodu odobrena su sredstva za realizaciju dva projekta opremanja škole nameštajem i rekvizitima. Naime, škola je, najpre, od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dobila sredstva za opremanje nove fiskulturne sale za koju se, nakon završetka potrebne dokumentacije, nadaju da će uskoro biti na raspolaganju, pre svega, učenicima škole.

Na predlog članova Opštinskog veća opštine Novi Bečej na današnjoj 20. redovnoj sednici odbornici Skupštine opštine Novi Bečej usvojili su odluke koje se tiču povećanja cena usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…