ОБЕЛЕЖЕНО 75 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ БЕЧЕЈА И БОЧАРА

Након што су 2. и 3. октобра пре 75 година доласком ослободилачке војске Црвене армије у Другом светском рату ослобођени Kумане и Ново Милошево, које су тада чинила места Беодра и Драгутиново, 4. октобра 1944. године ослобођена су и преостала два насељена места новобечејске општине, Бочар и Нови Бечеј.

Управо тим поводом, данас су представници локалне самоуправе, месних заједница и других релеватних организација и институција у ова два места положили венце на споменике палим борцима и минутом ћутања им одали почаст.

У Новом Бечеју венци су положени на споменик на Тиском кеју посвећен настрадалим припадницима ослободилачке Црвене армије. Присутнима су се обратили Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј, Јевгениј Мартиненко, саветник при Амбасади Руске Федерације у Србији и Александар Мојић, председник Друштва српско-руског пријатељства „Волошин“.

Традиција обележавања Дана ослобођења Бочара обновљена је након низа година, јер је од огромне важности никада не заборавити жртве Другог светског рата, сматра председник Удружења пензионера Бочара, Радиша Гецић. Он се овом приликом осврнуо на историју Бочара и период Другог светског рата.

Више погледајте у тв прилогу!Read 1126 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…