24. АВЛИЈА ЗАБАВЛИЈА Великогоспојински дани Нови Бечеј

 

У оквиру манифестације Госпојински дани, организују се и бројне активности за децу. Оно што најмлађи жељно ишчекују су сасвим сигурно и Авлија забавлија и Дечија улица.

У ПЕТАК, 25. августа од 16:00 до 20:00 часова, у дворишту Народне библиотеке Нови Бечеј - АВЛИЈА ЗАБАВЛИЈА.

  • 16:00 - РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ
  • 17:00 - АНИМАТОР БОЛЕ
  • 18:00 - ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ "ПЛИВАЈТЕ СА НАМА" Театрело Нови Сад 
  • 19:00 - 20:00 - ЖУРКА

СУБОТА, 26. август од 17:00 до 19:00 часова у дворишту Народне библиотеке Нови Бечеј - ДЕЧИЈА УЛИЦА.

НЕДЕЉА, 27. август од 17:00 до 19:00 часова у дворишту Народне библиотеке Нови Бечеј - ДЕЧИЈА УЛИЦА.


О АВЛИЈИ:
Двориште Народне библиотеке Нови Бечеј је 1997.године, када је изграђен нови објекат у банатском стилу, кућа са конком, претворено у „авлију“, која је имала сва обележја лепо уређеног сеоског дворишта : бунар, голубарник, клупу испод дрвета, тамарику, забат са кибицфестнерима и мушкатлама.
У њему су се окупљали песници, музичари, сликари, глумци и чланови библиотеке, да чују лепу реч, песму, да посматрају како настаје слика или да и сами нешто насликају, да погледају добар филм и позоришну представу.

ИСТОРИЈАТ:
У дворишту Народне библиотеке 1999. године су своје место пронашли и најмлађи, када је у оквиру програма Великогоспојинских дана остварена идеја запослених у библиотеци о Авлији забавлији.
Група ПААД је, те прве године, осмислила програм са ликовима из бајки глумећи принцезе, цареве, хероје. Уз музику, сладолед и свилене бомбоне, било је забавно и деци и родитељима. Следеће године у Авлију забавлију стигао је Раша Попов, који се заједно са глумцима Аматерског позоришта Нови Бечеј и многобројним посетиоцима добро забављао у Авлији.
Наредних година у Авлији су гостовали глумци из Зрењанина, Kикинде, Новог Сада, а деца су размењивала играчке, сликали су заједно са гостима сликарима, правили су маскембал и квиз такмичења, играли су се водом, балонима.
 

 

 

 

 

 

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…