24. AVLIJA ZABAVLIJA Velikogospojinski dani Novi Bečej

 

U okviru manifestacije Gospojinski dani, organizuju se i brojne aktivnosti za decu. Ono što najmlađi željno iščekuju su sasvim sigurno i Avlija zabavlija i Dečija ulica.

U PETAК, 25. avgusta od 16:00 do 20:00 časova, u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej - AVLIJA ZABAVLIJA.

  • 16:00 - RADIONICA ZA DECU
  • 17:00 - ANIMATOR BOLE
  • 18:00 - PREDSTAVA ZA DECU "PLIVAJTE SA NAMA" Teatrelo Novi Sad 
  • 19:00 - 20:00 - ŽURКA

SUBOTA, 26. avgust od 17:00 do 19:00 časova u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej - DEČIJA ULICA.

NEDELJA, 27. avgust od 17:00 do 19:00 časova u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej - DEČIJA ULICA.


O AVLIJI:
Dvorište Narodne biblioteke Novi Bečej je 1997.godine, kada je izgrađen novi objekat u banatskom stilu, kuća sa konkom, pretvoreno u „avliju“, koja je imala sva obeležja lepo uređenog seoskog dvorišta : bunar, golubarnik, klupu ispod drveta, tamariku, zabat sa kibicfestnerima i muškatlama.
U njemu su se okupljali pesnici, muzičari, slikari, glumci i članovi biblioteke, da čuju lepu reč, pesmu, da posmatraju kako nastaje slika ili da i sami nešto naslikaju, da pogledaju dobar film i pozorišnu predstavu.

ISTORIJAT:
U dvorištu Narodne biblioteke 1999. godine su svoje mesto pronašli i najmlađi, kada je u okviru programa Velikogospojinskih dana ostvarena ideja zaposlenih u biblioteci o Avliji zabavliji.
Grupa PAAD je, te prve godine, osmislila program sa likovima iz bajki glumeći princeze, careve, heroje. Uz muziku, sladoled i svilene bombone, bilo je zabavno i deci i roditeljima. Sledeće godine u Avliju zabavliju stigao je Raša Popov, koji se zajedno sa glumcima Amaterskog pozorišta Novi Bečej i mnogobrojnim posetiocima dobro zabavljao u Avliji.
Narednih godina u Avliji su gostovali glumci iz Zrenjanina, Кikinde, Novog Sada, a deca su razmenjivala igračke, slikali su zajedno sa gostima slikarima, pravili su maskembal i kviz takmičenja, igrali su se vodom, balonima.
 

 

 

 

 

 

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…