ФОТО САФАРИ ПРИВУKАО ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ И KУЛТУРЕ У НОВИ БЕЧЕЈ

У оквиру многобројних активности на промоцији културног и природног наслеђа региона које се спроводе у оквиру пројекта из Интеррег- ИПА програма Европске уније који општина Нови Бечеј у склопу прекограничне сарадње Мађарска - Србија реализује са градом Шандорфалва прошле недеље организован је фото сафари.

Током четири дана фотографи су имали прилику да обиђу културне и природна добра Новог Бечеја, од којих се свакако издваја Слано копово, па је ово, поред одличног дружења, била прилика и за својеврсну промоцију овог специјалног резервата природе.

У оквиру спроведеног фото сафарија љубитељи фотографије су имали прилику да, поред Сланог копова, обиђу и центар Новог Бечеја, пијацу, Тиски кеј, музеј „Главашеву кући“ и Арачу и да можда баш на тим местима оком своје камере забележе неки од многобројних трагова културног наслеђа.

Изложба фотографија са овогодишењег фото сафарија требало би, уколико то техничке могућности дозволе, да буде презентована већ средином новембра када ће на Сланом копову бити одржан још један Фестивал ждралова. Уколико изложба тада не буде реализована, она ће бити постављена у марту следеће године у оквиру завршне конференције на којој ће бити представљени стратегија развоја руралног туризма која је тренутно у изради, али и сви резултати овог пројекта.


Read 1010 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…