ОТВОРЕН ПРВИ "НБ ЕКОТОУР"

У оквиру пројекта општине Нови Бечеј „Рехабилитација заједничког природног и културног наслеђа зарад будућег развоја региона“ који се спроводи у оквиру прекограничне сарадње Србија - Мађарска, у мултифункционалној сали Дома културе општине Нови Бечеј свечано је отворен први „НБ ЕЦОТОУР“ који ће трајати током данашњег и сутрашњег дана.

Након отварања одржан је округли сто на тему умрежавања и осмишљавања туристичког програма базираног на руралном и екотуризму, а који је окупио туристичке организације и агенције, стручњаке који се баве туризмом, али и све друге заинтересоване за ову област, објаснила је Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине.

Одмах затим уследило је и отварање Мини сајма „НБ ЕЦОТОУР“ за излагаче на којима су своје производе изложили представници удружења који се потенцијално баве израдом рукотворина, прехрамбених производа, као и алкохолних и безалкохолних пића, али и сви они који на било који начин могу допринети развитку еко и етно туризма у Новом Бечеју, наводи менаџерка пројекта, Јована Вокић.

У склопу првог дана организован је и обилзак Специјалног резервата природе „Слано Kопово“ и Музеја „Главашева кућа“, као и радионица за децу, док се наставак активности очекује већ од 10 часова наредног дана када ће бити одржан стручни скуп на тему сеоског и еко туризма.Read 339 times

                                              

        Република Србије,
Аутономна покрајина Војводина

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…