ИНВЕСТИТОРИ СЕ ИНТЕРЕСУЈУ ЗА МИЛОШЕВАЧКУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

На 110. седници Већа општине Нови Бечеј одржаној 24. септембра, донета је одлука да се да распише јавни оглас за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта ради изградње. 

Конкретно, ради се о парцели у индустријској зони у Новом Милошеву. Како је нагласио председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, ово је само припрема за сарадњу са још једним, за сада, потенцијалним инвеститором. „Постоји могућност појаве још једног инвеститора, те смо проширили могућност продаје парцеле у индустријској зони. Већ на скупштину иде, и то сматрамо озбиљним инвеститором, француска фирма „Ерде“ за изградњу погона за израду ауто-приколица. А, појавио се још један могући инвеститори и чисто дајемо могућност да кренемо у преговарачки поступак са том фирмом, а да ли ће од тога нешто бити, видећемо“, рекао је први човек локалне самоуправе. Он је додао и да се инвеститори више интересују за индустријску зону у Новом Милошеву, док је она у Новом Бечеју нешто проблематичнија 

„Својевремено, када је почета изградња, 2008. године, није се водило рачуна о томе да је она изграђена на некадашњој депонији, односно, на старим коповима „Полета“ који су рекултивисани, то је тачно, али повећавају се трошкови изградње објеката ударањем шипова, односно, лошим тлом“, објаснио је Максимовић. Као потенцијално решење овог проблема, он види отварање треће индустријске зоне на излазу из Новог Бечеја ка Куману што је, према његовим речима, можда и најлогичније место за индустријску зону. „Зашто смо ову завршавали? Зато што ју је неко започео и ми смо морали ту да је завршимо. Ми имамо једног инвеститора који ускоро треба да почне изградњу, ради се о једној бечејској фирми. Ако је неко заинтересован, добиће веома повољно простор у индустријској зони у Новом Бечеју“, закључио је Саша Максимовић. 

Осим огласа о отуђењу, Веће је данас усвојило и предлог одлуке о прибављању непокретности у Новом Милошеву, непосредно уз забавиште у Беодри. „Постоји идеја да се проширује то забавишт, негде, уз подршку, чак, и покрајинске власти. У том смислу смо донели одлуку да упутимо скупштини предлог о прибављању те непокретности“, рекао је председник Максимовић о овом питању. 

 Уз све ово, дата је сагласност на измене и допуне плана пословања јавног предузећа „Урбанизам и путеви“, а усвојено је и решење о текућој буџетској резерви које је уско везано уз предстојећи ребаланс општинског буџета о ком ће се расправљати на седници скупштине општине Нови Бечеј у четвртак, 26. септембра.

Read 646 times

                                            

        Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…