МЛАДИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ У ФОКУСУ 7. ГОСПОЈИНСКОГ ПОЉО-ФЕСТА

Седми Пољо-фест у оквиру Великогоспојинских дана у Новом Бечеју одржан је од 23. до 25. августа доневши и ове године разноврстан садржај како за пољопривреднике овог краја, тако и за све остале посетиоце Госпојине.

Својеврсни сајам пољопривреде на обали Тисе и овог пута привукао је излагаче пољопривредне механизације и прикључних машина, излагаче семена и препарата за заштиту биљака, али и крупне и ситне стоке, уз занимљиве програме забавног карактера, као што су такмичење у вештини управљања трактором и јахање механичког бика. Ипак, у првом плану овогодишњег Пољо-феста у Новом Бечеју биле су панел дискусије на тему младих у пољопривреди, али и значаја задругарства.

Отварању манифестације пристуствовали су Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј и Владислав Крсмановић, помоћник Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вука Радојевића.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство препознаје традиционалне манифестације на територији АП Војводине, истиче Владислав Крсмановић, помоћник Покрајинског секретара: „Једна од таквих је и Пољо-фест у Новом Бечеју који све више и више поприма карактер сајамских изложби. У последње три године ми смо за ову манифестацију определили близу 1,5 милиона динара. Овакве манифестације су од великог значаја јер се на једном месту скупе пољопривредни произвођачи, представници струке, науке и на панел дискусијама ми који креирамо аграрну политику у Војводини добијемо доста информација и ваљаних предлога које врло често уврстимо у наше конкурсне линије.“

У оквиру Госпојинског пољо-феста у Новом Бечеју и ове године одржан је такозвани дан сточара о ком нам је више рекао Милан Стојшин, помоћник председника општине Нови Бечеј задужен за пољопривреду.

Више у тв прилогу!

 Извор: ТВ Нови Бечеј
 

 

 

Read 1131 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…