НОВИ KОНKУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ УЗ ИЗМЕЊЕНЕ KРИТЕРИЈУМЕ

Чланови Општинског већа општине Нови Бечеј данас су одлучивали о укупно осам тачака на дневном реду 87. седнице која је одржана у згради општине у Новом Бечеју.

О рутинским тачкама које се тичу редовног рада Општинске управе до доношења закључка који ће обрадовати неке од студената са територије општине Нови Бечеј, више нам је рекао заменик председника општине, Бранко Свиленгаћин: „На данашњој седници Општинског већа општине Нови Бечеј донели смо решење о давању сагласности на Правилник о раду Јавног предузећа „Урбанизам и путеви“.

Наиме, правник овог предузећа и наши правници су заједнички њихов Правилник о раду усагласили са важећим законима. Такође, дали смо сагласност и на финансијске извештаје манифестација: „Дани Теодора Павловића“ и „Дани Лазе Телечког“. Једна од важнијих тачака је била разматрање жалби на доделу општинских стипендија за студенте. Наиме, као закључак смо донели да Општинско веће припреми нови предлог конкурса с обзиром да су подељене 43 стипендије у односу на тренутно важеће критеријуме. Тако да ће Скупштина општине Нови Бечеј добити на предлог за гласање нове критеријуме како бисмо бисмо свих 55 стипендија поделили у наредном периоду.“

Према речима заменика председника општине, скупштинска служба ће у што краћем могућем року припремити ове измене и нови конкурс за преосталих дванаест неподељених стипендија предвиђених за текућу школску годину, о чему ће студенти блоговремено бити обавештени.


br />
br />

Read 1175 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…