ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НЕДЕЉУ, 15. СЕПТЕМБРА

Министарство здравља у недељу, 15. септембра, широм земље организује наставак акције превентивних прегледа, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикасније бриге о здрављу.

Том приликом, сви грађани општине Нови Бечеј, укључујићи и оне без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута у Дому здравља у Новом Бечеју бесплатно ураде ултразвук штитне жлезде у периоду од 8 до 11 часова, затим, лабораторијске анализе (ККС, ШУК) у периоду од 7 до 10 часова, као и тумор маркере (ЦЕА, Ца19-9, алфа-фетопротеин, ПСА) у периоду од 7 до 15 часова. Грађани ће, такође, моћи да ураде физикални преглед, ЕКГ, мерење крвног притиска и пулса на Одељењу опште медицине и то након претходно одрађене наведене лабораторијске дијагностике, у периоду од 8 до 17 часова.

Уколико налаз на плућима буде суспектан особе ће бити упућене на РТГ плућа.

Припрема пацијената за лабораторијску дијагностику подразумева суздржавање од конзумирања хране, узимања суплемената и мултивитамина који садрже биотин, тј. витамин Б7, због тачности резултата у ноћи тј. 12 сати пре прегледа, односно избегавање пушења неколико дана пре узимања узорка крви.

Поред превентивних прегледа организованих за одрасле, због великог интересовања родитеља у периоду од 8 до 16 часова на Одељењу педијатрије у Дому здравља Нови Бечеј биће организовани и систематски, превентивни прегледи за децу предшколског и школског узраста, у циљу што раније дијагностике свих евентуалних неправилности у расту и развоју најмлађих и благовремене корекције истих.

Ако родитељи буду желели могућа је и лабораторијска дијагностика за децу (ККС, урин), а уколико буде потребе, деца ће бити упућена на допунске прегледе.

 

Read 24 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…