ОСЛИКАВАЊЕМ СЛОВА ПРОМОВИСАНО ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАЊЕ

Промоција инклузивног образовања у оквиру пројекта „Учимо сви заједно“ који Министарство просвете и УНИЦЕФ спроводе уз финансијску подршку Европске уније одржана је у ОШ „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју са основним циљем да укаже на важност и позитиван утицај инклузивног образовања.

Пројекат „Учимо сви заједно“ се спроводи у школама које се налази на територији двадесет локалних самоуправа међу којима је и новобечејска општина, а план је да се током 2024. године у свакој одрже промотивни догађаји који су намењени локалној заједници, али и широј јавности. Општина Нови Бечеј је међу првим локалним самоуправама где је уприличен овакав догађај, истакла је Маја Видаковић, директорка школе „Јосиф Маринковић“.

Пројекат „Учимо сви заједно“ вредан је 5 милиона евра бесповратне помоћи, а његови основни циљеви су даље унапређење система образовања и усклађивање са стандардима и праксама Европске уније у области инклузивног образовања, унапређење свеокупног квалитета образовања, што подразумева и знања и вештине наставника да одговоре потребама сваког детета у одељењу и унапређење сарадње различитих актера на нациналном и локланом нивоу на даљем развоју квалитетног инклузивног образовања за свако дете. Пројектом је обухваћено око 10 одсто школа у Србији и око 5.000 стручњака из области образовања и других.

 






Read 139 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…