ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ПОСЕТИ НАЈМЛАЂИМА ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“ од 3. до 9. октобра обележава се Дечија недеља, манифестација која се из године у годину реализује са циљем побољшања положаја детета у Србији.

Тим поводом, малишане у објекту „Лептирић“ Предшколске установе „Пава Сударски“ посетили су заменик председника општине, Ивица Миланков и помоћник председника општине, Трифун Станковић, у име локалне самоуправе која се, као и претходних година, потрудила да за све полазнике на територији општине обезбеди играчке и слаткише.

Дечија недеља обележава се низом активности у свим предшколским и школским установама, а омиљени међу најмлађима свакако је маскембал, прилика да центром Новог Бечеја прошетају принцезе и супер хероји.

На нашим просторима Дечија недеља обележава се од 1934. године, стављајући у фоку дечија права утврђена Конвенцијом о правима детета усвојеном од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1989. године.

 

Read 516 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…