У ЧАСТ СТРАДАЛИХ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ ОБЕЛЕЖЕН 4. ОКТОБАР

Полагањем венаца на споменик на новобечејском Тиском кеју подигнутом страдалим припадницима Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије у Другом светском рату који су своје животе дали за слободу овдашњег народа, Новобечејци су данас обележили важан датум у историји свог насељеног места, 4. октобар, Дан ослобођења од фашистичких окупаторских снага пре пуних 78 година.

Према традицији, венце су положили представници локалне самоуправе, односно Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“, али и први секретар Амбасаде Руске Федерације у Београду, Олег Дунаевски, који је овом приликом изразио наду да ће и у будућности овакви датуми бити обележавани.

Поводом Дана ослобођења Новог Бечеја у Другом светском рату, Друштво српско-руског пријатељства „Волошинов“ у холу Дома културе у Новом Бечеју припремило је малу изложбу фотографија и докумената из сопствене архиве.

 

Read 508 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…