УЧЕСНИЦИМА АКЦИЈЕ „ОПЕРИ РУКЕ“ УРУЧЕНИ ХИГИЈЕНСКИ ПАКЕТИ И ТАБЛЕТИ

У организацији Министарства здравља Републике Србије у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“, а у сарадњи са локалном самоуправом, здравственим медијаторкама, педагошким асистентом, Удружењем Рома Нови Бечеј и Домом здравља Нови Бечеј, у периоду од 26. октобра до 21. децембра текуће године спроведена је акција под називом „Опери руке“ на тему значаја хигијене руку деце ромске заједнице као превентивне мере за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Поводом завршетка успешно реализоване акције, у свечаној сали Општине Нови Бечеј, председник Саша Максимовић уручио је учесницима едукативно хигијенске пакети и таблет рачунаре.

Акција је спроведена у две фазе које подразумевају едукацију мобилног тима, као и обуку родитеља и деце кроз едукативне садржаје, а коју су у пракси спровели чланови едукативног тима: Стеван Стојков, педагошки асистент, здравствене медијаторке Ружица Дан и Мирјана Киш, као и консултанткиње на СОС телефону Весна Ћеримовић и Драгана Барбул.

 

Read 1098 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…