ОПШТИНА НА ГРАНИЦИ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - ОД ДАНАС НОВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ

На данашњој конференцији за медије, председник општине Нови Бечеј и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Саша Максимовић, изнео је актуелне информације о епидемиолошкој ситуацији у новобечејској општини и саопштио нове, посебне мере заштите за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Ове мере, пре свега, односе се на скраћење радног времена угоститељских објеката, продавница и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, изузев апотека, бензинских пумпи и оних објеката који врше доставу хране, на забрану окупљања, односно организовања манифестација и прослава, као и на одржавање јавних културно-уметничких програма у затвореном простору. О томе, али и осталим мерама Максимовић детаљније објашњава у свом обраћању. Овом приликом, он је, такође, још једном позвао суграђане да се придржавају прописаних мера зарад здравља свих.

У општини Нови Бечеј тренутно има 43 активна случаја заразе корона вирусом потврђених ПЦР тестом, док је још око 40 случаја регистрованих такозваним брзим тестом. Према Максимовићевим речима, у питању су званичне информације Завода за јавно здравље Зрењанин и Дома здравља Нови Бечеј, иако је, како каже, важно нагласити да је број оболелих у новобечејској општини сигурно већи, с обзиром да има доста оних који имају благе симптоме и у кућној су изолацији.

 

Read 1274 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…