ПОЈАЧАН ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР У ПРИМЕНИ ПРОТИВЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА

Према последњим подацима изнетим на седници Савета Средњобанатског управног округа тренутно је на поменутом подручју регистрован укупно 161 случај, који се воде као активни, од чега је највише заражених у Зрењанину са насељеним местима - 135 новооболелих особа, Житишту – 5, Новој Црњи – 4 и Сечњу – 4, док је у Новом Бечеју 13 регистрованих новооболелих особа.

Изражена је нада да за пооштравањем мера неће бити потребе те је и овог пута упућен апел грађанима да буду дисциплиновани и придржавају се прописаних и препоручених заштитних мера, саопштено је на сајту Средњобанатског управног округа.

Прошлог четвртка започело се и са појачаним инспекцијским контролама у примени противепидемиолошких мера, од када су у контролу, осим санитарне инспекције, укључене и друге републичке инспекције и инспекције локалних самоуправа као и други државни органи на нивоу округа.

Од почетка ових активности у Средњобанатском управном округу извршена су укупно 144 инспекцијска надзора у складу са плановима надзора и поднето је 5 прекршајних захтева против прекршилаца прописаних мера.

 

Read 1236 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…