ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦА САВЕТА У ВЕЗИ НАЈНОВИЈЕ ЕПИДЕМИОЛОШШКЕ СИТУАЦИЈЕ У ОКРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас четврту седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу због погоршане епидемиолошке ситуације у Средњобанатском управном округу а у циљу предузимања нових превентивних мера ради спречавања ширења заразе вирусом COVID- 19. 

Седници су присустовали чланови Савета: председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и по овлашћењу градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, заменик градоначелника и по овлашћењу председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин, помоћник председника, начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин др Здравко Ждрале, директорка Опште болнице у Зрењанину др Ивана Тешић, директорка Дома здравља Зрењаниин др Гордана Ђурић и директорка Специјалне болнице за плућне болести у Зрењанину прим. мр мед. сц. др Светлана Јовановић. 

На основу најновијих података Завода за јавно здравље Зрењанин констатовано је да је епидемиолошка ситуација на територији Средњобанатског управног округа неповољна са тенденцијом раста броја заражених, али да је још увек под контролом. У току јуна и јула месеца, са јучерашњим даном, на подручју Округа регистрована је 71 особа инфицирана вирусом COVID- 19, што је дупло већи број у односу на период од марта до јуна. Посебно је наглашено да је клиничка слика заражених знатно тежа у односу на почетак пандемије као и да су у питању претежно особе млађе доби. Такође, тренутно се у кућној изолацији налази 145 особа који су под контролом полицијских службеника.  

Локалне самоуправе ће још у току дана донети одлуке и наредбе са новим превентивним мерама, поред већ важећих, ради заштите становништва од заразне болести COVID- 19. Мере ће бити пооштрене и посебно ће се односити на ограничење броја људи на отвореном и у затвореном простору, уз поштовање свих заштитних мера, ношење маски и држање физичке дистанце. Поштовање прописаних мера контролисаће и санкционисати надлежне инспекције. Са седнице Савета Округа опет је упућен апел свим грађанима да у циљу здравствене безбедности обавезно поштују прописане заштитне мере и избегавају већа окупљања у затвореним просторима јер једино тиме могу да дају свој допринос очувању здравственог система и њених капацитета, који су већ на максимуму искоришћености, према изјавама присутних руководилаца здравствених установа.  

``Будимо одговорни према себи и према другима``. 

 

Read 913 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…