KОРИСНИЦИ УСЛУГА ДОМА ЗА ОДРАСЛЕ ПЕСМОМ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСKИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

У оквиру Фестивала који се 4. годину за редом одржава поводом Светског дана менталног здравља, корисници услуга и запослени у Дому за одрасле „Свети Василије Острошки Чудотворац“ припремили су концерт под називом „Потражи ме“, уоквирен причом која говори о лепоти животних колосека и путовања на која нас они могу одвести.

Бројна публика наградила их је непрекидним аплаузом, јер све што се ради срцем за резултат може дати једино апсолутни успех, рекла је овом приликом дугогодишња директорица ове установе, Љиљана Богнић.

Удруженим снагама и емоцијама настала је и ова прича о животном возу на којој се вредно радило пуних 6 месеци, потврдила Весна Бањац, координаторка услуге помоћ и нега у кући, али и вођа хорске секције у новобечејском Дому за одрасле.

Глобално, више од 300 милиона људи у свету пати од депресије, једног од водећег узрока инвалидитета, док више од 260 милиона људи живи са поремећајима анксиозности, а многи од њих истовремено и са оба поремећаја. Светски дан менталног здравља међународни је празнични дан, чије је обележавање покренула Светска здравствена организација 1992. године, у циљу подизања свести о проблему менталног здравља и мобилизације напора за боље ментално здравље људи.Read 1089 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…