ЗЛАТОKОСА И ЂАЦИ ПРВАЦИ ПОСЕТИЛИ НАРОДНУ БИБЛИОТЕKУ

Дечија представа „Златокоса у свету чуда“, која је током Великогоспојинских дана у оквиру „Авлије забавлије“ отказана због лоших временских прилика, одиграна је данас у изведби чланова новосадског позоришта „Театрило“ и Удружења грађана „Радионица снова“ у дворишту Народне библиотеке Нови Бечеј.

Близу 100 првака из Основних школа „Милоје Чиплић“ и „Јосиф Маринковић“ помогли су Златокоси у борби за очување природне средине, а сама прича настала је из дугогодишње сарадње новобечејских и новосадских љубитеља лутки и чувара дечјег осмеха.

Представа „Златокоса у свету чуда“ премијерно је приказана на Фестивалу „Лут фест“ који се већ две деценије одржава у Сарајеву, Цветин Аничић глумац и редитељ представе.

Лутка као један од верних пратилаца детета и његов најбољи пријатељ у првим годинама живота јесте и најбржи пут до његовог срца и начин да се, у ери технологије, где се забава налази на само клик од нас, пружи квалитетна инофрмација и забава. Лутке за представу „Златокоса у свету чуда“ осмислила је и направила луткарка, глумица и чланица Удружења „Радионица снова“, Моника Јованов.

Позориште „Театрило“ даље путује у Зајечар, на четврти Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва „Арт зона за све“, а у припреми је и нова представа са којом ће, надају се, поново посетити новобечејске малишане.


Read 1177 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…