ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ГРАЂАНИМА

Општинска организација Црвеног крста Нови Бечеј извршила је ових дана у свим насељеним местима општине поделу пакета једнократне помоћи припадницима социјално најугроженијег дела становништва.

Помоћ у виду пакета хране, средстава за хигијену и 10 килограма брашна обезбедили су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Црвени крст Србије која се социјално угроженим породицама и појединцима дели једном годишње. Општина Нови Бечеј овом приликом добила је укупно 200 пакета, каже Дуња Свирчев, секретарка Црвеног крста Нови Бечеј.

Уз пакете помоћи који су обезбеђени из републичких робних резерви, пракса је да се социјално угроженом становништву пред зиму деле и пакети које већ годинама уназад обезбеђује Црвени крст Војводине из покрајинских робних резерви, додаје секретарка Црвеног крста Нови Бечеј: „Претходних година су то били искључиво пакети који су садржали храну и брашно, а претходне године смо добили и и брашно и храну и средства за хигијену. То се углавном реализује крајем године, у новембру или децембру.“

Према речима Дуње Свирчев корисници народне кухиње немају право на једнократне пакете и обратно. Такође, јасно је да овакав вид помоћи није довољан, али је главни циљ да се покрије што већи број људи из социјално угрожених група. Листа оних којима је на овај начин пружена једнократна помоћ сачињена је у сарадњи Центра за социјални рад општине, Удружења пензионера Нови Бечеј, Општинске организације инвалида рада, Црвеног крста и месних заједница у насељеним местима општине.

 


Read 1287 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…