НОВИ ТРАКТОР ЗА САНАЦИЈУ АТАРСКИХ ПУТЕВА И ЗИМСКУ СЛУЖБУ

Доношењем Одлуке о привременом коришћењу простора на површинама јавне намене у Новом Бечеју за време трајања манифестације „Великогоспојински дани - Госпојина 2019“ започела је 31. седница Скупштине општине Нови Бечеј.

Одборници су овом приликом донели и Одлуку о оснивању Савета за међунационалне односе општине Нови Бечеј који ће имати шест чланова и чиниће га представници заједница Срба, Мађара и Рома. Улога Савета, између осталог, јесте разматрање питања остваривања, заштите и унапређења националне равноправности у општини, нарочито у областима културе, образовања, информисања и службене употребе језика и писма, односно промоција међусобног разумевања и добрих односа међу свим заједницима које живе у општини. 

О најважнијој тачки на дневном реду која се тицала давања салагности на измене и допуне Програма пословања ЈП „Комуналац“ за 2019. годину, председник општине, Саша Максимовић, каже: „Комуналац“ планира измену свог финансијског плана, односно подизање кредита у договору са локалном самоуправом, тј. да будем искрен, са мном. То је начин да превазиђемо проблем са атарским путевима. Дакле, општина Нови Бечеј у свом буџету има предвиђених 5,5 милиона динара за одржавање атарских путева, међутим, у неком претходном периоду је то било проблематично, када се то повери неком приватнику могуће су разне малверзације или бар прича о њима, а ни посао никад није био одрађен како треба. Зато мислим да је најбоље да наше комунално предузеће купи трактор веће коњаже, најпре због уређења атарских путева, а са друге стране то возило ће моћи да се користи и за зимску службу, чиме ће бити појачан њен рад, односно биће много ефикаснија у зимском периоду.“

На овај начин „Комуналац“ ће поред постојећег трактора и два камиона имати још један трактор, који ће бити значајно појачање механизацији овог јавног предузећа.

На 31. седници СО Нови Бечеј одборници су донели и Решење о разрешењу и именовању члана Комисије за родну равноправност општине Нови Бечеј тако да је уместо Марка Лунгулова на ову дужност именован Трифун Станковић.
Read 1323 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…