АПЕЛ:НЕ СПАЉУЈТЕ НИСКО РАСТИЊЕ НА ОТВОРЕНОМ

Одељење за ванредне ситуације у Зрењанину апелује на грађане да не спаљују ниско растиње на отвореном простору јер на тај начин угрожавају своју и безбедност људи око њих, а ширењем пожара може се причинити велика материјална штета на околним објектима.

Такође, подсећамо да је забрањено ложење отворене ватре у шуми и на удаљености 200 метара од руба шуме, изузев на одређеним видно обележеним местима.

Претходних дана дошло је до повећања броја пожара чији је узрок најчешће био спаљивање ниског растиња, суве траве, корова и трске на отвореном простору.

Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање било које врсте отпада на отвореном простору, а предвиђене новчане казне за физичка лица су од 10 до 50 хиљада динара, док су за правна од 300 хиљада до милион динара.

Одељење за ванредне ситуације контролисаће спровођење мера заштите од пожара на отвореном простору и против особа које не поштују забрану спаљивања отпада и биљних остатака поднети захтев за покретање прекршајног поступка, упозоравају из Полицијске управе Зрењанин.Read 1142 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…