АМБАСАДОРКА БЕЛГИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ БЕЧЕЈ

Nj.E. Kati Bugenhout амбасадорка Белгије у Београду посетила је данас општину Нови Бечеј и након разговора са председником Сашом Максимовићем обишла новоотворену фабрику „Berilija“ у Индустријској зони „Излаз“.

Амбасадорка, којој је ово први пут да борави у Новом бечеју, захвалила се председник општине на срдачном пријему: Он нам је, наравно, објаснио како је овај простор преуређен за посао и инвеститоре, а да су услови добри говори чињеница да овде имамо белгијског инвеститора под именом „Belirija“ који ће ускоро почети са радом и на новој парцели коју су откупили од општине Нови Бечеј.

Више од 20 људи је већ почео са радом у "Beliriji". Они ће едуковати те људе, а паралелно са тим раде и пројекат нове фабрике која ће се градити у индустријској зони у којој су они купили плац од наше општине и заиста нам је задовољство што имамо инвеститора који, подсетићу, овде није у закупу, већ је овај објекат купио и реконструисао. Дакле, он остаје у власништву "Somnis bedding-a", односно, фирме "Berilija" која је регистрована у Новом Бечеју. То је јако добро за нашу општину и грађане јер то значи да су они дошли овде да остану, закључио је Максимовић.

Представник компаније Fernando Ungaro изразио је задовољство што је заједно са председником општине имао прилику да угости амбасадорку Белгије у Новом Бечеју истичући да су марљиво радили на ширењу капацитета и запошљавању у протеклом периоду, али да је да је пред њима још увек дуг пут: Сада смо почели са испоруком производа, уводимо нове артикле у нашу производњу, али и нову технологију у постројење као прирпрему за развој у новом погону који ћемо изградити неколико стотима метара даље одавде.

Подсетимо, белгијска компанија „Somnis Bedding“ у јануару ове године постала је власник објеката некадашње фабрике „Победа“ у ком је након реновирања са радом почела и садашња „Berilija“. Компанија која је специјализована за производњу душека, мадраца, летвица, оквира за кревете и текстилних производа недавно је постала власник и 30 хектара у новој индустријској зони у Новом Бечеју где ће градити велику фабрику.

 

Read 138 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…