ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ 1,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА РАЗВОЈ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је са представницима шест локалних самоуправа уговоре о бесповратној додели средстава у оквиру пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа - "ЛИИД пројеката".

Весић је новинарима у Влади Србије након потписивања тих докумената рекао да је укупна вредност девет пројеката 5,9 милиона евра.

Уговоре о додели бесповратних средстава Весић је потписао са представницима Новог Сада, општина Сврљиг, Нови Бечеј, Љубовије, Бајина Башта и Оџаци.

Он је нагласио да су пројекти попут овог најбољи пример како треба равномерно и одрживо развијати земљу стварајући најповољније услове за бољи и комфорнији живот свих грађанки и грађана.

Захваљујући данашњем потписивању докумената почиње реализација пројеката из области развоја локалне инфраструктуре, пројекти рехабилитације и реконструкције саобраћајне инфраструктуре, изградња пешачких прелаза, бициклистичких стаза, простора за јавни превоз, повећање отпорности саобраћајне инфраструктуре на климатске промене, озелењавање јавних површина, развој система паметних градова и одрживе урбане мобилности, израду планских докумената и развој институционалних и кадровских капацитета јединица локалних самоуправа и то је прилика да општине реализују пројекте које ће допринети уређенијим и квалитетнијим местима за живот наших грађана.

Пројекат ЛИИД укупне вредности од око 300 милиона долара је знак да Србија крупним корацима корача напред а да се при томе равномерно улаже у све општине и градове Републике Србије и да се развој Србије огледа, не само у већим градовима, већ у свим деловима државе и то је једини начин који носи са собом успех и просперитет државе.

Један од најбољих примера је и општина Нови Бечеј која је имала несрећу да 40 година није имала скоро никаква улагања, нити нових инвестиција... Општина у којој 1986 године изграђен задњи објекат јавне намене, уз неразумевање како Републике, тако и локалних власти које су власт вршиле зарад себе самих а не грађана. У претходних осам година је уложено у општину Нови Бечеј 4,8 милијарди динара, средстава Републике, Покрајине и локалне самоуправе у побољшање услова живота до тада девастиране општине, између осталих и кроз пројекат чиста Србија, министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од данас и кроз ЛИИД пројекат а у блиској будућности и пројекту брзе саобраћајнице ''Осмех Србије''.

Средства која нам је држава обезбедила су за нас више него значајни износи, и што је за нас врло важно - бесповратна су средстава, који ће омогућити да реализујемо пројекте унапређења не само инфраструктуре или управљачких капацитета локалне администрације, већ живота грађана кроз решавање вишедеценијских проблема, путне ифраструктуре, еколошких локалних или климатских критичних тачака које локалне самоуправе имају, закључио је председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић.

Вредност пројекта је 1.5 милиона евра и подразумева реконструкцију улице Иве Лоле Рибара, зацевљење канала 53 на улазу у Нови Бечеј, чиме ће се решити, не само визуелно улаз у насељњно место, већ и вишедеценијски проблем са уливањем фекалне канализације у тај канал, као и изградња паркинга у улици Тиска (некадашња улица Сточни трг).

 

Read 95 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…