СРЕДЊОШKОЛЦИМА ЈЕДНОKРАТНА НОВЧАНА ПОМОЋ

У згради Радничког универзитета у Новом Бечеју данас је одржана 28. седница СО Нови Бечеј на чијем дневном реду се нашло 8 тачака.

Након доношења одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности ради утврђивања пореза на имовину за наредну годину, односно одлуке о висини стопе пореза на имовину у новобечејској општини, о чему смо недавно детаљније извештавали, одборници СО Нови Бечеј усвојили су и одлуку о додели једнократне новчане помоћи ученицима средње школе који су са територије општине, а који су држављани Републике Србије.

Наиме, новчана помоћ у износу од 10 хиљада динара биће уплаћена оним пунолетним ученицима, односно родитељима малолетних средњошколаца који попуне припремљени образац у школи, објаснила је након седнице Ивана Добожанов Ћурчић, начелница Одељења за јавне службе у Општинској управи Нови Бечеј.

Према наводима министра финансија Синише Малог у објави на Инстаграму, новац за ове намене ће у наредних 10 дана бити исплаћен локалним самоуправама.

Одборници СО Нови Бечеј на 28. седници, између осталог, утврдили су и предлог одлуке о образовању јединице цивилне заштите опште намене и специјализованих јединица цивилне заштите за узбуњивање на територији општине Нови Бечеј.






Read 359 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…