У НОВОБЕЧЕЈСKОМ ПАРKУ ОЖИВЕЛЕ ВИТЕШKЕ БОРБЕ

У новобечејском парку јуче су пролазници имали прилику да уживају у новој манифестацији под називом „Средњовековни дан“ коју су организовали ТО општине Нови Бечеј и Српски витешки ред „Свибор“.

Била је то изузетно атрактивна презентација витешке одеће, опреме, али и старих оружја, а заинтересовани су могли да се на безбедан начин опробају у некој од витешких вештина попот бацања секире, копља или да се фотографишу обучени као витезови.

Српско витешко борење „Свибор“ настало је 1991. године благословом патријарха Павла са циљем очувања витешких дисциплина, али и квалитета и вредности из прошлости, истакао је овом приликом челник „Свибора“, Радивој Радуловић.

Да и данас нема витезова и витешких врлина сигруно је да свет не би постојао, сматра Радуловић.

Манифестација „Средњовековни дан“ осмишљена је као нова туристичка понуда, али и као омаж историјском наслеђу чији остаци су више него присутни у новобечејској општини, објаснио је овом приликом директор ТО општине, Саша Дујин.






Read 355 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…