ПИО ФОНД: ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ СА 17 НОВИХ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕKАТА

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Реља Огњеновић, потписао је јуче споразуме о сарадњи са 17 нових привредних субјеката, партнера на пројекту Пензионерска картица нове генерације.

Споразуме су потписали директори и представници компанија Дунав осигурање, Делхаизе Сербиа, ДДОР, предузеће Ђак, Дом здравља Медигроуп Једро, Мерцатор, Предузеће за производњу пиезоелектричних и магнетних компоненти, Апотекарска установа Бену, Пхоениx пхарма, Банца Интеса, Службени гласник, Wиенер Стäдтисцхе осигурање, Пар Пак (Маx Медица), Апотекарска установа Др Маx, Победа Предејане, Бео лаб Поликлиника, Београд, Сани Оптик.

Огњеновић је изјавио да на списку фирми и институција које су се укључиле у акцију има њих око 700, а да су споразуми потписани са око 650. За картице се пријавило више од 900.000 пензионера, а коришћење почиње 1. октобра, што ће бити обележено на Олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи.

- Ово је још један показатељ да брига о пензионерима јесте приоритет и Фонда ПИО и државе Србије. Поред ванредног повећања пензија од 5,5% и једнократне помоћи од 20.000 динара, ово је веома важна ставка за наше пензионере, јер ће они директно, у свом новчанику, у својој потрошачкој корпи осетити бољитак и бригу државе о њима. Број од преко 900.000 пријављених пензионера показује да је држава урадила прави потез новом Пензионерском картицом. Захвалио бих се свим друштвено одговорним компанијама које су показале да им је брига о пензионерима важна, али и Министарству финансија на великој подршци коју нам је дало у претходном периоду, рекао је Огњеновић.

Појашњавајући процедуру подизања Пензионерске картице Огњеновић је додао да се она преузима тако што Фонд ПИО шаље поруку пензионеру где се налази његова картица и када може да је преузме. Kако би преузимање ишло брже, радно време свих филијала је продужено до 18 сати. Директор Фонда ПИО је најавио могућност још једног вида доставе од 1. октобра, када ће пензионери картице добијати малтене на кућну адресу.

Привредни субјекти који су јуче потписали споразуме са Фондом ПИО обезбедили су значајне попусте на робе и услуге из свог асортимана у распону од 5 до чак 50 одсто.






Read 381 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…