ОДРЖАНА  ПРЕДСТАВА "ТРАГ ЉУДСКИХ ЗУБА"

У суботу, 18. марта, у Дому културе Нови Бечеј, одржана је представа "Траг људских зуба" по тексту Мирјане Ојданић, режисера Милана Мартиновића, док су улоге одиграле Милеуснић Ивана и Милеуснић Јована.

Представа говори о насиљу над женама, а осмишљена је због велике заступљености овог проблема, како у Србији, тако и у свету. Ова драма говори о две жене из различитог миљеа које се једне ноћи налазе у соби сигурне куће. Сличности и разлике необразоване жене са села и интелектуалке, које су осуђене једна на другу, представљене су на комично-трагичан начин.

Овој представи претходиле су још три изведбе које су се одржале у насељеним местима општине Нови Бечеј, у Новом Милошеву, Куману и Бочару.

Поменуте активности предвиђене су Локалним акционим планом за унапређење родне равноправности Општине Нови Бечеј, а финансиране су од стране Завода за равноправност полова.

 

 

Read 251 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…