У СРЕДЊОЈ ШKОЛИ ПРЕДСТАВЉЕНА БОГАТСТВА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ

У Средњој школи Нови Бечеј, у оквиру огледног часа корелације наставних предмета музичка култура, уметност и дизајн, географија, српски језик и књижевност, као и текстилна група предмета представљена су природна богатства и културно наслеђе Источне Србије.

Час је изведен у сарадњи са хором и камерним оркестром ученика Основне школе ,,Милоје Чиплић" који су изведбом влашке народне песме дочарали менталитет овог подневља.

Уз народне дувачке инструменте међу којима су и гајде које се налазе на листи Нематеријалног културног наслеђа Србије, представљена је народна ношња из ових предела, али и природне и културно-историјске знаменитости које данас важе и за атрактивне туристичке дестинације.

Овом приликом на оригиналан начин представљен је и драмски приказ 4. чина „Kоштане“, драме српског књижевика Борисава Станковића.

Овај тип корелације нуди могућност функционалног повезивања наставних садржаја различитих предмета као и увођење иновативних метода рада у школама.






Read 408 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…