ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПЕНЗИОНЕРСKЕ KАРТИЦЕ

Републички фонд ПИО од 15. марта ове године омогућио је својим корисницима добијање пензионерских картица нове генерације које ће осим доказивања статуса пензионера бити коришћене и за нове погодности и значајно ће утицати, како наводе, на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

У овај пројекат укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који ће обезбедити посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће обезбедити могућност остваривања бенефита на основу бодова које ће обрачунавати Фонд ПИО по свакој реализованој потрошњи за коју се добије фискални рачун.

Захтев за добијање нове пензионерске картице може се упити путем интернета и портала Фонда ПИО, али и у свим његовим организационим јединицама.

У општини Нови Бечеј помоћ пензионерима у процесу пријављивања пружају и удружења пензионера.

Од потребних података за пријаву за пензионерску картицу, Љубица Пескар, председница Новог општинског удружења пензионера Нови Бечеј, издваја ЈМБГ и број мобилног телефона.

Пензионерске картице нове генерације званично ће се користити од 1. октобра ове године.






Read 485 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…