ПОЗИВ ЗА УВОЂЕЊЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

Mинистарство одбране Републике Србије објавило је општи позив за увођење у војну евиденцију.

"На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези (Сл. гласник РС број 88/09, 95/10 ) и члана 4. став 3. Уредбе о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе (Сл. гласник РС, број 100/11.), позивају се сва лица мушког пола, држављани РС, рођена 2005. године и старијих годишта (1993-2004. год.) која из одређених разлога нису уведена у војну евиденцију, са територије општине Нови Бечеј, да се јаве ЦМО Зрењанин у КМО Нови Бечеј, улица Маршала Тита 66, соба број 4, ради увођења у војну евиденцију.

Увођење у војну евединцију вршиће се сваког радног дана, у периоду од 16.01.2021. до 28.02.2023. године, у времену од 09:00-15:00 часова.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе личну карту. Уколико је не поседује, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству – важећу путну исправу.

Регрути који бораве у иностранству дужни су да се, ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатском – конзулатном преставништву Републике Србије.

 


Центар Министарства одбране Зрењанин


Read 373 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…