ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИНВАЛИДА РАДА УСПЕШНО ЗАОКРУЖИЛА ГОДИНУ

Представници и чланови Општинске организација инвалида рада Нови Бечеј пригодним програмом у мултифункционалној сали Дома културе обележили су Међународни дан особа са инвалидитетом, а уједно прославили и 58. рођендан од оснивања Савеза инвалида рада Војводине.

Скуп су увеличали полазници Предшколске установе „Пава Сударски“, али и представници локалне самоуправе и других институција и удружења са којима ова организација негује добру сарадњу, а то су, поред Дома културе, још и Црвени крст Нови Бечеј, Дом за одрасле „Свети Василије Острошки Чудотворац“, као и Удружење особа са инвалидитетом општине Нови Бечеј, церебралне и дечије парализе.

Општинска организација инвалида рада јесте посебна групација људи који су, кроз пожртвовани рад, током година изгубили здравље и заслужују једнака права и услове као и друге категорије пензионера, истакла је председница организације, Софија Словковић. Она је искористила ову прилику и да направи кратку ретроспективу активности у протеклој години.

Такође, спроведена је радионица на којој су учили нешто више о раду са паметним телефонима, обукеа о пружању прве помоћи, као и низ предавања међу којима је последње било на тему превенције дијабетеса, уз неколико здравствених прегледа током године.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се од 1992. године са циљем разумевања и подршке достојанству и правима особа са инвалидитетом, као и њихове интеграције у свим аспектима политичког, социјалног, економског и културног живота.

 

Read 455 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…