ЂАЦИМА ПРВАЦИМА ПОКЛОНИ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У школама широм Србије данас је почела још једна образовна година, а у школским клупама по први пут нашли су се и ђаци прваци.

Да почетак њиховог образовања протекне у радосној и лепој атмосфери, локална самоуправа у Новом Бечеју сада већ годинама обезбеђује пакетиће са школским прибором за сваког ђака првака у општини Нови Бечеј. Тим поводом, председник општине Саша Максимовић и његови сарадници данас су посетили свих пет основних школа у општини и поменутим пакетићима обрадовали малишане, али и њихове родитеље.

Према речима Биљане Бањац, директорке ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју, нова школска година, поред нове генерације ђака доноси и новине када је термин наставе у питању.

У општини Нови Бечеј наставу је у новој школској години почело да похађа укупно 207 ђака првака, од чега 188 на српском, а 19 на мађарском језику. У школи „Милоје Чиплић“ у клупама се ове године нашао 61 првак, у школи „Јосиф Маринковић“, такође, у Новом Бечеју 41 првак, у школи „Др Ђорђе Јоановић“ у Новом Милошеву 59 првака, у школи „Станчић Милан - Уча“ у Куману 32 првака, а у школи „Доситеј Обрадовић“ у Бочару 14 ђака првака.

 

Read 619 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…