ПОЧЕЛО ОВОГОДИШЊЕ СКИДАЊЕ УСЕВА СА УЗУРПИРАНИХ ПАРЦЕЛА

Општина Нови Бечеј и ове године наставља праксу скидања усева на узурпираним парцелама пољопривредног земљишта у државној својини у катастарским општинама Нови Бечеј, Ново Милошево, Кумане и Бочар.

Према речима Милана Стојшина, помоћника председника општине Нови Бечеј задуженог за област пољопривреде, локална самоуправа ову праксу спроводи од 2016. године и из године у годину приметно је смањење узурпације пољопривредног земљишта. Како каже, тренутно је у току акција скидања усева на узурпираним парцелама под пшеницом и јечмом. Иако се још увек врши мапирање узурпираних парцела очекује се да ће ове године бити од 160 до 180 хектара бесправно засејаних усева, међу којима су пшеница, јечам, кукуруз и сунцокрет, истиче Стојшин.

Он је овом приликом апеловао на суграђане и да не пале стрништа.

Општина Нови Бечеј је и ове године одвојила средства за помоћ удружењима у области пољопривреде и руралног развоја у износу од милион и 100 хиљада динара.

 

Read 546 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…