УЛТРАЗВУЧНИ ПРЕГЛЕДИ СРЦА ПОНОВО У ДОМУ ЗДРАВЉА НОВИ БЕЧЕЈ

Захваљујући уговору потписаном пре неколико година између локалне самоуправе у Новом Бечеју и Института за кардиоваскуларне болести, односно Института за плућне болести из Сремске Каменице, у Дому здравља у Новом Бечеју пацијенте прегледају специјалисти поменутих здравствених установа.

Иако су прегледи пулмоглога вршени редовно, према речима директора новобечејског Дома здравља, др Жарка Ђорђевића, кардиолози из Сремске Каменице у Нови Бечеј не долазе од прошле године, јер је дошло до квара сонде ултразвучног апарата. Након што је општина Нови Бечеј платила поправку исте, добра вест је да ће кардиолошки прегледи бити настављени од среде, 22. јуна, истиче Ђорђевић

Он се посебно осврнуо на тежак период у последње четири године блокаде Дома здравља, али и на значајна улагања упркос кризи у медицинску опрему и технику, односно у инфраструктуру и возни парк ове здравствене установе.

Ђорђевић, такође, истиче да је набављена и потребна опрема за запослене у виду униформи за хитну медицинску службу, али и одељење опште медицине, односно за докторе и сестре у амбулантама у насељним местима општине. У последње четири године уложено је 20.5 милиона динара у медицинску опрему и још безмало 22 милиона за немедицинску опрему, закључио је Ђорђевић.

Како је период корона вируса донео многе проблеме, нарочито у кадровском смислу, упркос томе што је ситуација данас много боља, још увек има доста сегмената у раду Дома здравља које треба побољшати, сматра директор ове установе.

 

Read 538 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…