ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ РАЗВОЈА БИЦИКЛИСТИЧКЕ РУТЕ “ЕУРОВЕЛО 11”

У организацији Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, у Свечаној Сали у згради Општине Нови Бечеј, одржана је презентација међународног пројекта “Заједнички развој прекограничне мреже бициклистичких стаза која има приступ природи”, а који се финансира из средстава Европске уније кроз ИНТЕРРЕГ-ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска –Србија.

Тема семинара била је промоција активности на развоју бициклистичке руте “ЕуроВело 11”, а око 30 учесника из релевантних институција испред локалне самоуправе поздравио је помоћник председника општине, Трифун Станковић.

Водећи партнер пројекта је Покрајински секретаријат за привреду и туризам, који уз, већ поменути секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, у реализацији овог пројекта сарађује још и са Акционарским друштвом за развој националне инфраструцтуре као прекограничним партнером у Мађарској. Главни задатак партнера у Србији јесте израда пројектно-техничке документације за изградњу бициклистичке стазе у дужини од око 14,8км, као и за постављање туристичке сигнализације целе деонице у Војводини.

Рута се протеже од Норвешке, преко Европе до Грчке у дужини од око 6000км, а кроз Војводину од граничног прелаза Хоргош-Реске, преко насељених места Хоргош, Кањижа, Сента, Ада, Бечеј, Нови Бечеј, Зрењанин, Перлез, Опово и даље ка Београду.

Реализација пројекта, чија укупна вредност буџета износи 353 735,70 евра, започета је 1. децембра 2020. године и трајаће 18 месеци.

 

Read 1070 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…