„ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ ДАНИ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОД 26. ДО 29. АВГУСТА

Након године паузе због пандемије изазване корона вирусом, од четвртка 26. до недеље, 29. августа, у Новом Бечеју одржаће се традиционална породична манифестација „Великогоспојински дани“.

Уз минималне измене, биће реализоване и све подманифестације које су претходних година чиниле Великогоспојински програм, а који ће и овога пута бити отворен Улицом занатског пива, најављују из Туристичке организације општине Нови Бечеј.

Свечана литија биће одржана у петак, 27. августа, од 18 часова у храму Успења Пресвете Богородице.

Петак је предвиђен и за отварање “Пољо-феста”, подманифестације регионалног значаја која доприноси развоју пољопривреде и промоцији села, али и за такмичење у кувању рибље чорбе које ће стартовати у 17 часова.

По последњим, још увек незваничним подацима, ове године изостаће посета Речне флотиле Војске Србије која је ранијих година подразумевала и „отворени“ дан за посетиоце.

Kонцертни део програма отпочеће наступом мађарског рок бенда, а у истом ритму наставиће “Ортодокс келтси” и др Неле Kарајлић.

Завршне вечери, а пре традиционалног ватромета, посетиоци ће уживати у још два концерта када ће у вечерњим часовима бину заузети Ацо Пејовић, а затим и Харис Џиновић. Из организације додају да ће, уколико Kризни штаб пооштри мере, можда бити неопходни пунктови на улазима у Нови Бечеј, где би се спровеле неопходне мере у спречавању ширења корона вируса. Уколико то буде случај, организатори апелују на посетиоце да буду стрпљиви и поштују прописане мере, како би "Великогоспојински дани" оправдали епитет најбезбедније породичне манифестације у региону.



 

 

 

 

 

 

Read 3272 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…