ПОКРЕНУТА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ, ВИШЕ ЦЕНЕ БОРАВКА ДЕЦЕ У ВРТИЋИМА

У згради Општинске управе у Новом Бечеју данас је одржана 25. седница Општинског већа општине Нови Бечеј на чијем дневном реду се нашло 17 тачака.

Свакако међу најважнијима биле су тачке у вези са доношењем Правилника о суфинансирању мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који у потпуности регулише ову област, односно Одлуке о расписивању јавног конкурса за учешће привредних субјеката који ће грађанима вршити уградњу и извођење радова у оквиру поменутог програма Министарства рударства и енергетике који спроводе локалне самоуправе, а за који је у општини Нови Бечеј издвојено укупно 4,8 милиона динара у склопу чега локална самоуправа учествује са половином опредељених средстава (документа доступна на сајту општине Нови Бечеј). Према речима начелнице Општинске управе Нови Бечеј, Тамаре Попов, расписивање јавног позива за избор директних корисника грађани могу очекивати најмање за око месец дана. Начелница је овом приликом издвојила и друге важне тачке са одржане седнице Општинског већа, а једна од њих тиче се обнове споменика Црвеноармејцима на Тиском кеју у Новом Бечеју.

Када је предлог за повећање цена боравка деце у ПУ „Пава Сударски“ које су последњи пут мењане 1. јанура 2014. године у питању, оно подразумева поскупљење услуге за 15 посто, па би родитељи требало да издвоје следеће износе: за целододневни боравак деце од 1 до 3 године - 4.092,45 динара, од 3 до 3,5 године - 4.442, 45 динара, за полудевни боравак - 1.968,00 динара, за припремни целодневни боравак - 2.826, 70 динара, односно за припремни полудневни боравак - 1.109,75 динара. Нови ценовник би требало да ступи на снагу од 1. септембра ове године.

На 25. седници Општинског већа донето је и решење о давању сагласности на правила и програм манифестације „Тиска академија акварела“ која ће се ове године одржати од 16. до 20. августа у Дому културе општине Нови Бечеј.

 

Read 2558 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…