АПВ:ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА ВОЈВОДИНА ИЗДВОЈИЛА 31,3 МИЛИОНА ДИНАРА

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је 90 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства из покрајинског буџета за развој ловства у 2021. години.

Укупна вредност инвестиције је 31,3 милиона динара, од чега је 25,5 милиона обезбедио Покрајински секретаријат за пољоприведу, водопривреду и шумарство, преко Буџетског фонда за развој ловства, док су сами корисници инвестирали 5,8 милиона динара.

Секретар Божић је казао да су подржани пројекти ловачких удружења и корисника ловишта, као што су набавка теренских возила, спектива, опреме за ноћно осмартање и за видео-надзор. Са два милиона динара финансиране су и активности Ловачког савеза Војводине и то истраживање реалног прираста зеца и утврђивање штете у саобраћају настале од дивљачи.

Божић је још додао да Покрајинска влада у континуитету подстиче развој ловства, које чини битан део укупног економског развоја наше земље. Он је додао да су све сугестије и предлози ловачких удружења добродошли, како би наредни програми и конкурси у овој области били још ефикаснији.

 

Read 671 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…