ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ УСЛУГЕ ЛИЧНОГ ПРАТИОЦА ДЕТЕТА

Показујући бригу за нашом децом и у циљу пружања детету одговарајуће индивидуалне подршке ради укључивања у редовно школовање и активности у заједници, као и успостављања већег нивоа самосталности, Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј, је са лиценцираним пружаоцем услуга, удружењем грађана Самопоуздање из Новог Бечеја, данас, потписао Уговор о реализацији услуге личног пратиоца детета.

Услуга се финансира из буџетских средстава Општине Нови Бечеј и деци са сметњама у развоју или инвалидитетом је бесплатна.

Услуга лични пратилац детета доступна је деци са сметњама у развоју или инвалидитетом која су укључена у васпитно-образовни процес-предшколску установу или школу, до краја редовног школовања, укључујући завршетак средње школе.

Директни корисници услуге су деца са сметњама у развоју, а индиректни корисници услуге су породице деце са сметњама у развоју, наставно особље и ученици у школи или предшколској установи. У пружање ове услуге укључени су како стручни радници тако и учитељи, наставници и школе. Поред подршке детету ова услуга пружа својеврсну подршку и породици.

 

Read 705 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…