ОСВАНУЛА ЈЕЛКА У ЦЕНТРУ НОВОГ БЕЧЕЈА

На платоу испред Средње школе у Новом Бечеју јуче је постављена градска јелка, док ће традиционално окупљање малишана, посета Деда Мраза, као и организација Новогодишњег базара, због неповољне епидемиолошке ситуације, ове године изостати.

Уз подршку локалне самоуправе и Јавног предузећа „Комуналац“, пристигла јелка представља трајно решење осмишљено са циљем очувања животне средине и буђења еколошке свести, објаснио је директор Туристичке организације општине Нови Бечеј, Саша Дујин: Дошли смо до једног идејног решења да се то направи тако да се у будућности то користи најмање 10, 15 можда и више година, а онај део који се односио на њено кићење, а који су радила деца, нажалост је ове године због короне изостао. Ми смо имали идеју да купимо десетак мањих јелки са бусеном, да их ставимо у саксије, па да ту направимо нешто попут Дечијег села, уз кућицу за Деда Мраза и да те јелке, када прођу празници, засадимо. Временом би на тај начин направили можда и читав један парк или шумицу на неком месту које би било одређено за садњу.

Мање, природне јелке са бусеном биле би примереније дечијем узрасту, па самим тим и практичније за кићење, а уз то би, закључио је Дујин, представљале и допринос озелењавању и улепшавању града.

 

Read 1020 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…