ВАТРОГАСЦИ ИЗ НОВОГ МИЛОШЕВА НА УСЛУЗИ ДРУШТВУ

На основу иницијативе чланова Добровољног ватрогасног друштва Ново Милошево, а уз финансијску подршку Општине Нови Бечеј, Месне заједнице Ново Милошево, али и Црвеног крста, у дворишту њихових просторија започети су радови на изградњи монтажног магацинског простора, потврдио је члан друштва, Дејан Баштованов.

Поред интервенција гашења пожара, али и свакодневних обавеза на радном месту, ови храбри и вредни волонтери акцији се прикључују у складу са слободним временом којим располажу. Свако од њих, објашњава Баштованов, поседује знање из различите области, што им у великој мери олакшава споровођење радова.

Радови су започети током прошле недеље, а њихов завршетак биће планиран у складу са слободним временом чланова, али и са временским приликама. Командир Добровољног ватрогасног друштва Ново Милошево, Никола Чубрило, изразио је захвалност на указаној подршци, пре свега вредним члановима друштва, али и свима онима који су препознали њихов ентузијазам.

Сарадња са Црвеним крстом Нови Бечеј учвршћена је током првог таласа пандемије када су, уз остале активности, чланови ватрогасног друштва постали волонтери и ове организације. На питање која је његова мотивација да даје свој допринос друштву кроз волонтерски рад, ватрогасац Ивица Влаховић, одговара једном речју и каже: хуманост.

Поменута средства одобрена путем конкурса Министарства унутрашњих послова Републике Србије биће искориштена за реконструкцију канцеларијског простора у згради Добровољног ватрогасног друштва, а који ће у наредном периоду бити кориштен и за потребе Црвеног крста.

 

Read 1043 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…