ПОЧЕЛА СА РАДОМ НАРОДНА КУХИЊА У НОВОБЕЧЕЈСКОЈ ОПШТИНИ

Осму годину заредом, првог октобарског дана, са радом је почела Народна кухиња у сва 4 насељена места на територији општине Нови Бечеј намењена социјално најугроженијем становништву.

Као и претходних година, рад Народне кухиње подржала је локална самоуправа, потврдио је помоћник председника општине, Трифун Станковић.

На основу препоруке Министарства за рад, запошљавање и, борачка и социјална питања и Црвеног крста Србије, а уз подршку локалне самоуправе, од прошле године рад Народне кухиње продужен је са 6 на 9 месеци, подсетила је секретарка Црвеног крста Нови Бечеј, Дуња Свирчев.

Обезбеђен кувани оброк од изузетног је значаја за породице које се махом баве сезонским пословима, а које у зимском периоду немају извор прихода, истакла је Свирчева.

Услуге Народне кухиње у Новом Бечеју користиће 65 корисника, у Куману 43, у Новом Милошеву 41, док ће у Бочару дневно бити припремљен 21 оброк.

 

Read 1044 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…