КОНСТИТУИСАНА СО НОВИ БЕЧЕЈ, ИЗАБРАНИ ОРГАНИ ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ

У Новом Бечеју је данас одржана конститутивна седница СО Нови Бечеј на којој су изабрани председник СО и његов заменик, нова секретарка Скупштине, али и председник општине Нови Бечеј и остали органи извршне власти. Седницом је најпре председавао најстарији кандидат за одборника, Ласло Илија, а на седници је било присутно 30 кандидата за одборнике од укупно 31.

Подсетимо, након избора одржаних 21. јуна ове године, изборна листа „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - За нашу децу“ освојила је 21 одборнички мандат, листа ИВИЦА ДАЧИЋ - „Социјалистичка партија Србије (СПС)“ 2 одборничка мандата, листа Коалиција ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ - уједињени за демократски Нови Бечеј 4 одборничка мандата, листа Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор 2 одборничка мандата и листа Група грађана „Листа за локал“ 2 одборничка мандата.

Након верификовања аутентичности кандидата, будућим одборницима су једногласно потврђени одборнички мандати, који су након тога положили и заклетву, након чега је приступљено тајном гласању за избор председник СО и његовог заменика. Комисија за утврђивање резултата ових тајних гласања, након пребројавања гласова, утврдила је да је за председника СО изабран Милован Баштованов из Новог Милошева, док је његов заменик већином гласова Ласло Илија из Новог Бечеја.

Са 27 гласова за, за нову секретарку СО Нови Бечеј изабрана је дипломирана правница из Новог Бечеја, Валентина Влашкалин.

За председника општине Нови Бечеј, већином гласова, изабран је Саша Максимовић, док је на место његовог заменика изгласан Ивица Миланков из Новог Милошева.

Обједињеним тајним гласањем, поред председника општине и његовог заменика, изгласани су и чланови Општинског већа и то: Иван Влашкалин из Новог Бечеја за област комуналне делатности, Милан Будаков из Новог Бечеја за област безбедности, Радован Милашиновић из Новог Бечеја за област привреде и предузетништва, Милан Калуђерски из Кумана за област сарадње са месним заједницама, Милорад Пап из Новог Милошева за област туризма и угоститељства, Тибор Бало из Новог Бечеја за област образовања и просвете и Маја Радишић из Кумана за област родне равноправности.

Такође, у оквиру последње тачке дневног реда одржане седнице, именован је и Одбор за административно-мандатна питања у саставу: Љиљана Штрбац из Бочара, председница, а као чланови - Милош Мучалов из Кумана, Марија Вереб, Золтан Себеледи и Далибор Вучетић из Новог Бечеја.

 

Read 1202 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…