ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА САВЕТА О ЕПИДЕМИОЛОШKОЈ СИТУАЦИЈИ У ОKРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа, Снежана Вучуревић, одржала је јуче пету редовну седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом у овом управном округу,

ради сагледавања резултата поштовања пооштрених превентивних мера у циљу спречавања ширења заразе вирусом ЦОВИД- 19 у претходном периоду.

Седници су присустовали градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић, председник општине Житиште, Митар Вучуревић, председник општине Сечањ, Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња, Владимир Бракус и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, као чланови Савета Средњобанатског управног округа, затим, начелник Полицијске управе Зрењанин, Драгиша Војновић, директор Завода за јавно здравље Зрењанин, др Здравко Ждрале и директор Регионалне привредне коморе Зрењанин, Предраг Станков.

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, констатовано је да је епидемиолошка ситуација на територији Средњобанатског управног округа и даље нестабилна са тенденцијом раста броја заражених, али се укупна ситуација држи под контролом. Од почетка праћења „другог пика“ првог таласа епидемије корона вируса, на територији округа потврђено је 158 инфицираних особа, хоспитализовано је 55 особа, у самоизолацији је 77 лица. На присуство вируса тестирано је 2.844 лица, а у току је анализа још 27 узорака.

Иако је стање релативно стабилно у односу на друге средине у Војводини и Србији, са седнице Савета округа је опет упућен апел грађанима, посебно млађој популацији, да се стриктно придржавају препорука и поштују наредбе локалних самоуправа које су у претходном периоду донеле пооштрене мере у циљу заштите становништва од заразне болести ЦОВИД- 19.

Безбедносна ситуација на подручју округа је стабилна уз смањење броја кривичних дела, осим случајева породичног насиља које је у порасту, оцена је начелника Полицијске управе Зрењанин.

У привредним субјектима у округу епидемиолошка ситуација је такође задовољавајућа, стриктно се поштују заштитне мере и нема заражених, осим спорадичних случајева који су одмах били решени.

Све локалне самоуправе са подручја Средњобанатског управног округа су и овог пута показале велику одговорност и спремност у решавању проблема у новонасталој ситуацији као и висок степен међусобне сарадње и помоћи, оцена је Савета.

На крају седнице Савет округа је констатовао да нема потребе за прописивањем нових мера, осим да сви и даље поштују већ уведене мере и одговорно се понашају.






Read 961 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…