ОДРЖАНА 3. СЕДНИЦА САВЕТА У ВЕЗИ АКТУЕЛНЕ ЕПИДЕМИОЛОШШКЕ СИТУАЦИЈЕ У ОКРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас трећу седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу на тему сагледавања актуелне епидемиолошке ситуације у Средњобанатском управном округу а у циљу предузимања превентивних мера ради спречавања ширења заразе вирусом COVID- 19.

Седници су присустовали чланови Савета: председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и по овлашћењу градоначелника Зрењанина Драган Ћапин, помоћник градоначелника и по овлашћењу председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин, начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, епидемиолог Завода за јавно здравље Зрењанин др Радивој Филипов и директор РПК Зрењанин Предраг Станков.

На основу података Завода за јавно здравље Зрењанин констатовано је да је ситуација на територији Средњобанатског управног округа под контролом али да је нестабилна с обзиром на стање у целој земљи.

Све локалне самоуправе су се обавезале да у што краћем року одрже седнице Штабова за ванредне ситуације и на основу препорука донесу одлуку о одређивању посебних мера заштите становништва од заразне болести COVID- 19 на територији своје општине.

Упућује се апел свим грађанима да је у циљу здравствене безбедности неопходно поштовање мера, првенствено ношење маски у затвореном простору, одржавање физичке дистанце, коришћење средстава за дезинфекцију руку. Такође се апелује и на избегавање већег окупљања у затвореним просторима.

Такође је указано и на неопходност поштовања свих прописаних мера у привредним субјектима како би се повећао ниво заштите радника и становника у Округу. На основу изнетог стања на седници Савета је на крају закључено да тренутно још није неопходно увођење ванредне ситуације у локалним самоуправама Округа и изражена нада да ће поштовање прописаних мера дати резултате уз поруку ``Будимо одговорни према себи и према другима``.

 

Read 995 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…