ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Ванредно стање због корона вируса у Србији је уведено 15. марта. То је на локалним нивоима значило формирање Штабова за ванредне ситуације, који су примењивали све мере прописане од стране Владе Србије. У четвртак 23. априла, одржана је Седница Штаба за ванредне ситуације општине Нови Бечеј, на којој су усвојени Извештаји о раду свих служби у протеклих месец дана.

Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј је овом приликом подсетио јавност да се Општински Штаб за ванредне ситуације бави обезбеђивањем неопходних средстава за функционисање установа и саме локалне самоуправе. "На територији опшине Нови Бечеј су две особе заражене вирусом корона, једна особа у Новом Милошеву и једно лице у Новом Бечеју. Захваљујући дисциплини, вирус се није проширио".

Следеће недеље креће подела 765 пакета за социјално угрожене

Максимовић је истакао да је општина завршила поделу пакета пензионерима који имају примања нижа од 30.000 динара. "Имамо још неких двадесетак пензионера који су на провери и који се из неког разлога нису нашли на ПИО списку и свако ко испуњава услове ће добити те пакете", рекао је први човек новобечејске општине и додао да од понедељка креће подела 765 пакета за социјално угрожена лица према списку Центра за социјални рад

Иначе, како се могло чути на Штабу, од почетка увођења полицијског часа свега 6 лица је приведено. Троје је од стране ПС Нови Бечеј кажњено по убрзаном поступку новачном казном од 50.000 динара, а за три лица, која иду по редовном поступку, казна ће бити одређена накнадно. Против два лица су поднете кривичне пријаве за кршење мере самоизолације, док се тренутно проверава око 150 лица која су наводно имала дозволе за кретање током полицијског часа.

Председник Максимовић је подсетио и да је у протеклих месец дана обезбеђено 50.000 литара натријум-хипохлорита, средства за дезинфекцију. "ЈП "Комуналац" га је већ делио грађанству, а од следећег понедељка имамо нову акцију бесплатне поделе овог дезинфекционог средства."

Саша Максимовић је искористио прилику да се захвали и компанији "Италтекс Интимо" која је без икакве накнаде сашила 6.113 маски.

"Ускоро стиже још 5.000 оваквих маски, које ће бити на располагању и самом грађанству. Такође, посебну захвалност дугујемо и Дому здравља и ЈП "Комуналац" који су током ових месец дана били на "висини задатка", као и Црвеном крсту и волонтерима. Волонтери Црвеног крста су у претходних месец дана имали преко 1.500 сати волонтерског рада, а њих 57, свакодневно имају преко 30 "интервенција", излазака на терен и помоћи грађанима".

Ове недеље су са радом почеле и пијаце широм Србије, као и у Новом Бечеју. Директор ЈП "Комуналац" Нови Бечеј Владимир Радишић је на Седници Штаба за ванредне ситуације истакао да је приметно да су грађани опуштенији. Продавцима су обезбеђене маске и рукавице, али купци и даље долазе без адекватне заштите.

"Размишљамо да затворимо капију и пуштамо купце, како се не би стварале гужбе", истакао је Радишић.

Председник Саша Максимовић се уједно захвалио свим грађанима који поштују мере, уз подсећање да се не опуштају превише и да и даље држе неопходно растојање од два метра, да носе маске и рукавице и да се не окупљају у парковима.

Read 1296 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…